Прес-центр11 травня 2021, 17:05

В Старобільському районі провакциновано 2624 особи від COVID-19

11 травня відбулася оперативна нарада у голови Старобільської райдержадміністрації Віталія Кононова в режимі відеоконференцзв’язку.

 

Темою наради стало актуальне, на сьогоднішній день, питання про стан вакцинації населення на території Старобільського району.

Заступник голови Старобільської райдержадміністрації Світлана Загоровська доповіла про високі показники захворюваності на коронавірусну інфекцію в районі, госпіталізації хворих та смертності протягом березня-квітня 2021 року, зазначила що  вакцинація – є найважливішим способом виходу з пандемії. Повідомила про заклади охорони здоров’я, які здійснюють вакцинацію на території Старобільського району.

 

Станом на 11.05.2021 року медичними закладами району було провакциновано 2624 осіб з числа пріоритетних груп населення.

Наприкінці квітня 2021 року медичні заклади району отримали партію вакцини AstraZeneca, яку передбачено використати для вакцинації пріоритетних груп та людей віком 60+.

Вакцина AstraZeneca проти COVID-19 розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Цю вакцину для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

 

Україна використовує вакцину AstraZeneca від двох виробників:

- AstraZeneca/Covishield Індійського інституту сироватки крові (Serum Institute);

- AstraZeneca-SKBio південнокорейської компанії SK Bioscience Co. Ltd.

Ці вакцини є ідентичними за складом та технологіями виготовлення.

 

Підсумовуючи, Світлана Загоровська зазначила, що загальна вакцинація від COVID-19 – це єдиний ефективний спосіб знизити захворюваність та смертність населення та скасування карантинних обмежень.