Прес-центр4 серпня 2021, 13:08

В кожної громаді потрібно виявити мешканців, готових створити патронатну або прийомну сім’ю

3 серпня 2021 року на нараді у в.о. голови Старобільської районної державної адміністрації Володимира Череватого під час доповіді начальника Служби у справах дітей Галини Титової ішлось про необхідність налагодження та посилення роботи серед мешканців територіальних громад району щодо виявлення громадян, які бажають та мають можливості виховувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які готові стати прийомними батьками.

 

У зв’язку з пріоритетами державної політики, головним завданням служб у справах дітей територіальних громад є захист дітей, які залишились без піклування батьків, а саме - вчасне надання їм юридичного статусу та влаштування на сімейні форми виховання, до яких належать - усиновлення, влаштування під опіку/ піклування, в прийомні сім’ї, в дитячі будинки сімейного типу.

Спікером було наголошено, що право кожної дитини проживати у родині передбачено законодавством, що основним завданням громади є створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї.

В кожної громаді потрібно виявити мешканців, готових створити патронатну або прийомну сім’ю! 

 

Спроможна громада та, яка буде відповідальною за безпеку та благополуччя кожної дитини, що проживає на її території, за створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї аби діти отримали всі необхідні послуги в громаді, щоб не потрапити в інтернатні заклади.