Прес-центр8 липня 2021, 13:07

В Білолуцькій громаді проводиться робота з виявлення нелегальних АЗС

07 липня районною робочою групою щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів проведено спільні заходи згідно графіку в смт. Білолуцьк по вулицям 8 Березня, Цегельна та 1 Травня. До складу робочої групи увійшли: від Старобільської районної державної адміністрації - Людмила Черняк, начальник відділу взаємодії з Новопсковською та Білолуцькою територіальними громадами, від Білолуцької селищної ради – Геннадій Бакало, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу, та Сергій Засіменко, начальник відділу правового та кадрового забезпечення. Засідання робочої групи пройшло в присутності Білолуцького селищного голови Івана Грачевцова.

 

Під час перевірки встановлено, що згідно з інтерактивною картою  активних нелегальних АЗС на сьогодні на території Білолуцької територіальної громади відсутні об’єкти торгівлі паливно-мастильними матеріалами з ознаками порушення норм чинного законодавства.

Станом на липень поточного року фактів діяльність нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території Білолуцької ТГ не виявлено.

Нелегальні АЗС – це не тільки несплачені податки. Їх діяльність створює реальну загрозу екології - з-за недотримання правил експлуатації відбуваються викиди парів бензину та дизельного палива у атмосферне повітря, аварійні витоки та розливи палива, що в свою чергу, створює безпосередню загрозу для життя і здоров'я громадян, оскільки такі об'єкти, порушуючи будівельні норми, розміщуються в безпосередній близькості до житлових будинків і громадських споруд. Споживачі, користуючись послугами нелегальних продавців нафтопродуктів, отримують неякісне пальне.

 

В подальшому робоча група продовжуватиме здійснювати спільні заходи з виявлення фактів нелегального продажу паливно-мастильних матеріалів на території Старобільського району.