Прес-центр21 cічня 2022, 14:01

Увага! Діти шукають люблячу родину

Ви любите дітей? Сміливі та добрі? То, можливо, саме Ви можете допомогти знедоленим дітям знайти родину. Служба у справах дітей Старобільської райдержадміністрації шукає тих хто допоможе любов’ю та розумінням реабілітуватися дітям і дасть їм шанс жити у люблячій родині. На сьогодні в Старобільському районі 20 дітей, які знаходяться в державних закладах та потребують влаштування на сімейні форми виховання.

Прийомна сім’я (родина) - є однією з форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, що втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов'язки, потребують родинного тепла і виховання. Прийомна сім'я - це сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно бере на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. Як правило, діти в таких сім'ях залишаються до 18-річного віку, а у разі вступу до середніх чи вищих навчальних закладів за їх вибором продовжують проживати і виховуватись в цій прийомній сім’ї до закінчення відповідних закладів освіти. Порядок прийому дітей в сім'ї визначено Постановою Кабінету міністрів України від 26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім'ю».

На час виховання прийомної дитини в сім’ї Ви гарантовано отримаєте:

професійну підтримку команди фахівців щодо створення умов для життя та розвитку дитини;
державні виплати на дитину;
грошову винагороду прийомним батькам.

Якщо Ви любите дітей, відчуваєте сили, щоб їх виховувати, маєте можливість утримувати, звертайтесь до Служби у справах дітей Старобільської районної державної адміністрації за адресою: м. Старобільськ,                              вул. Центральна, буд. 35, тел. (06461)2-14-54