Прес-центр23 серпня 2021, 13:08

Урочистості до Дня Державного Прапора України

23 серпня вся Україна вшановує одну із головних державних святинь – Державний Прапор України. Це символ нашої держави, втілення національної єдності, честі та гідності, історії та сьогодення.

З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки незалежної України, сьогодні, 23 серпня, на центральній площі міста Старобільськ відбулась традиційна церемонія урочистого підняття Державного Прапора України.

У заході взяли участь голова Старобільської районної державної адміністрації Віталій Кононов, голова Старобільської районної ради Роман Решетняк, секретар Старобільської міської ради Світлана Барабаш.

Почесне право підняти Державний Прапор України на центральній площі міста Старобільськ надано вихованці відділення легкої атлетики Старобільської дитячо-юнацької спортивної школи, багаторазовій чемпіонці України з легкої атлетики  Олександрі Пронько та керівнику виїзної бригади, кращому фельдшеру року Комунального некомерційного підприємства Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вадиму Черкасову. Під звуки державного гімну у виконанні вихованців вокально-хореографічної студії «Ля-Стар» вони урочисто підняли прапор на головній площі міста.

Також, на заході відбулось урочисте нагородження грамотами Старобільської  районної державної адміністрації та Старобільської районної ради за вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності української держави, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Державного Прапора та 30-ї річниці незалежності України.

Після церемонії нагородження учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка.

У ці святкові дні по всій Луганській області оголошений флешмоб «Україна - єдина» на честь 30-ї річниці нашої Держави. Тож сьогодні, Старобільщина долучилась до флешмобу, склавши живий контур України на центральній площі разом зі зразковим ансамблем сучасного танцю «Парадіз».

В рамках урочистостей, цього ж дня, керівництво району та міста встановили зменшені копії Державного Прапора України на могилах захисників України та могилах тимчасово невстановлених загиблих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та поклали квіти на міському кладовищі в с.Чимрівка.