Прес-центр16 квітня 2023, 13:04

Управління соціального захисту населення Старобільської РДА інформує

Управлінням соціального захисту населення Старобільської райдержадміністрації після відновлення роботи на території України проводиться щомісячне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку в Єдиній інформаційній базі даних з ознакою проживання Старобільського району.
Кількість справ, які підлягають щомісячному нарахуванню, складає близько 2028 сімей. Проводиться робота по виправленню помилок в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, а саме:

  • виправлення зайво нарахованих коштів,
  • робота з двійниками,
  • зняття з обліку після вибуття в інший район.

Проводиться аналіз змін до законодавства України у сфері соціального захисту на сайті Верховної ради України та Кабінету Міністрів України, та надано роз’яснень і оголошень на офіційній сторінці Управління Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064534819364) у кількості – 149 з різних питань.
Управлінням в березні проведено роботу по перерахунку сум раніше призначених грошових компенсацій на придбання житла, у зв’язку зі зміною опосередкованої вартості спорудження 1 кв. метра загальної площі житла. Перерахунок проведено для 98 сімей, які перебувають на обліку. Суми компенсації після перерахунку включено до звіту про потребу району у коштах на виплату зазначеної грошової допомоги станом на 1 квітня 2023 року
В Координаційному центрі надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини в м. Суми, за роботу якого відповідають Старобільська та Щастинська районні військові адміністрації проводиться робота по формуванню та видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганської області, які зареєстровані у м. Суми. Кількість отриманої допомоги складає 1112 особам. Також в Координаційному центрі надається допомога з різних питань соціального захисту.
З метою належного виконання завдань покладених на Управління та повернення після деокупації Старобільського району до сталої роботи, здійснюються заходи щодо добору кандидатів на вакантні посади. Разом зі Старобільською РВА готуємось до відновлення життєдіяльності населення територіальних громад Старобільського району після деокупації.
Телефон для зв’язку з Управлінням соціального захисту населення +380993573845
Електрона пошта: holodnyakelena@ukr.net, uszn934@ukr.net.