Прес-центр9 листопада 2023, 15:11

Участь Голови Старобільської РДА у експертних обговореннях у сфері публічного адміністрування

07.11.23 року голова Старобільської районної державної адміністрації, Володимир Череватий, та начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами, Сергій Яришев, взяли участь у засіданні круглого столу, на якому розглядалися питання формування концептуальних та правових засад інституційного відновлення Луганської та Донецької областей. Цей був перший захід із серії експертних обговорень за участю представників органів публічної влади, наукової спільноти, громадськості луганської та Донецької областей. На круглому столі обговорювалися законодавчо визначені особливості здійснення публічного адміністрування на території Луганської та донецької областей.

Зокрема розглядалися питання:

1.Тимчасово окуповані російською федерацією території або території, на яких ведеться бойові дії у Донецькій та Луганській областях.
2.Особливості здійснення публічного адміністрування на територіях, які до 24 лютого 2022 року знаходились у районі відсічі збройної агресій російської федерації, на яких діяли ВЦА.
3.Особливості здійснення публічного адміністрування на територіях України в Донецькій та Луганській областях, які не знаходились під тимчасовою окупацією до 24 лютого 2022 року та не були районом відсічі збройної агресії російської федерації.
4.Особливості здійснення публічного адміністрування після деокупації Донецької та Луганської області.

Такі заходи дають можливість обговорити виклики, які постали перед владою та громадськістю, знайти спільні шляхи вирішення проблемних питань, а залучення наукової спільноти дозволяє розробляти ефективні механізми, що допоможуть у вирішенні проблемних питань, впровадженні змін, покращенні якості публічного адміністрування.

Учасники експертного обговорення отримали аналітичні матеріали, які можна використовувати у роботі. За підсумками обговорення була підготовлена аналітична довідка. Матеріали дослідження містять рекомендації у сфері публічного адміністрування, які можна застосовувати у сфері публічного адміністрування.

Експертне обговорення відбулося у рамках проєкту «Залучення громадськості Сходу україни до відновлення своїх громад», який підтримується міжнародним фондом «Відродження», Проєкт реалізується ГО «Громадська ініціатива Луганщини» у співпраці з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», ГО Центр політико-правових реформ», та ГО «Асоціація «Відродження та розвиток».

Чекаємо на подальші експертні обговорення. Робимо все можливе, щоб Луганщина була вільною та процвітаючою.