Прес-центр20 cічня 2022, 08:01

У Міловому відзначили 79-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

Голова Старобільської районної державної адміністрації Віталій Кононов та голова Старобільської районної ради Роман Решетняк 16 січня 2022 року прийняли у часть в урочистостях на честь 79-ої річниці визволення Міловщини від німецько – фашистських загарбників.
16 січня 1943 року в селищі Мілове велися запеклі бої. Тут був укріплений район німецьких загарбників, який вдалося прорвати завдяки героїзму радянських солдатів. У жорстоких боях загинуло біля 6 тисяч солдатів та офіцерів. Цей день - святковий для кожного громадянина, оскільки був початком звільнення української землі від нацизму. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.
Святкування розпочалося урочистою ходою від адміністративної будівлі Міловської селищної ради до Монументу «Україна – визволителям» під час якої було покладено живі квіти до пам’ятної дошки медичним працівникам підпільного шпиталю, який працював у роки війни в селищі Мілове, до пам’ятників загиблим героям-землякам, пам’ятного знаку „Героям Міловщини”, пам’ятнику загиблим воїнам-афганцям, до Вічного вогню та Братської могили.
Біля Монументу "Україна-визволителям" відбувся мітинг. Присутніх привітали селищний голова Олег Савченко, голова Старобільської районної державної адміністрації Віталій Кононов, голова Старобільської районної ради Роман Решетняк, голова ради ветеранів Віктор Половинко, голова Громадської організації «Військово-історичний пошуковий клуб «Плацдарм» Андрій Ступін, учень Міловського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Андрій Ступін.
Голови Старобільської райдержадміністрації та районної ради під час мітингу урочисто подарували патефон часу світової війни, який передано до Бліндажу-музею, який вперше відкритий після ремонту та реставрації Монументу.
Представники Громадської організації «Військово-історичний пошуковий клуб «Плацдарм» разом з селищним головою провели екскурсію для гостей музею.
Гості селища залишили теплі слова та найкращі побажання в Книзі відгуків музею-землянки.