Прес-центр3 грудня 2021, 09:12

Туристична індустрія сьогодні – це одна з найбільш перспективних галузей економіки

2 грудня відбулась зустріч першого заступника голови Старобільської райдержадміністрації Володимира Череватого з заступником директора Навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Михайлом Чумаком та завідувачкою кафедри туризму, готельної та ресторанної справи Світланою Безбородих.

Ця зустріч відбулась з метою визначення пріоритетних напрямків співпраці Старобільської районної державної адміністрації та ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» в туристичній галузі.

«Туристична індустрія сьогодні – це одна з найбільш перспективних галузей економіки, яка може стати стабільним джерелом доходів як для конкретного регіону, так і для національної економки загалом», – зауважив Володимир Череватий, спілкуючись з учасниками наради.

В укрупненому Старобільському районі зосереджено багато потенційно привабливих для туристів визначних місць. Унікальними об’єктами району є Деркульський кінний завод, який є найпершим кінним заводом на території Україні, а також Новоолександрівський і Лимарівський кінні заводи – пам’ятники архітектури 18-19 сторіччя.

Також, під час зустрічі мова йшла про наявні туристично-рекреаційні ресурси, перспективи розвитку туризму як складової економіки Старобільського району, можливі туристичні маршрути тощо.

Підсумовуючи, учасниками заходу було визначено формати проведення майбутніх спільних заходів та зауважено, що поєднання теоретичного навчання університету та практичного досвіду органів державної влади та місцевого самоврядування, залучення представників інститутів громадянського суспільства допоможе перепозиціонувати Старобільський район на національному ринку туристичних послуг як туристично-привабливий регіон.