Прес-центр8 липня 2021, 17:07

Триває вакцинація у Старобільському районі

В умовах пандемії вакцинація населення від COVID-19 залишається єдиним засобом зупинити хворобу та уникнути нових локдаунів. І хоча кількість захворілих,  як на території Старобільського району, так і на території країни в цілому, значно скоротилася, варто пам’ятати -  хвороба нікуди не зникла.

 

На сьогодні в Україні триває 4-й етап вакцинації від COVID-19 під час якого першочергово вакцинують  людей старше 60 років, осіб віком 18-59 років, які мають супутні захворювання, освітян, медичних та соціальних працівників, військовослужбовців, працівників паливно-енергетичного комплексу. А також  громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

 

Щеплення проводять  трьома видами вакцин, що схвалені для використання ВООЗ - AstraZeneca (індійська Covishield та корейська - AstraZeneca-SKBio), американською Pfizer (Comirnaty) та китайською CoronaVac. Всі  вакцини є безпечними та ефективними.

Загалом з початку вакцинації в районі першу дозу отримали 9590 чоловік, завершили вакцинацію 3239, бажають вакцинуватися 1175.

 

Бажаєте вакцинуватися у вихідні?

 

Незалежно від місця проживання громадян в місті Старобільськ щеплення населення  здійснюють  в центрі масової вакцинації населення, що працює у святкові та вихідні дні у адміністративній будівлі ТОВ «Ринок міста Старобільськ» за адресою: м. Старобільськ, площа Базарна 1. Тут вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком, чи повідомленням, так і всіх бажаючих вакцинуватися без попереднього запису. Щеплення здійснюють мобільні медичні бригади вакциною CoronaVac. При собі людині  необхідно мати лише паспорт.

 

Пам’ятайте! Вакцинація проти COVID-19 це добровільний шанс отримати захист, вберегтися від ускладнень та тяжкого перебігу хвороби. Тож, подбайте про себе і своїх рідних – вакцинуйтеся і будьте здорові!