Прес-центр16 лютого 2023, 11:02

Світовий банк схвалив грант у розмірі 50 млн доларів на Проєкт «RELINC»

Світовий банк схвалив початковий грант у розмірі 50 мільйонів доларів на відновлення транспортної інфраструктури в Україні

10 лютого 2023 року Світовий банк оголосив про новий проект на суму 50 мільйонів доларів США для ремонту та відновлення транспортної мережі України для підтримки негайної гуманітарної допомоги та відновлення, а також збільшення пропускної спроможності імпортних та експортних коридорів. Грантове фінансування цього проекту надає Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні (URTF), який був створений Світовим банком для координації грантового фінансування для підтримки урядових функцій України, надання послуг та здійснення заходів з надання допомоги. Також найближчим часом планується надати додаткове фінансування в розмірі до 535 мільйонів доларів США. Це друга масштабована екстрена операція за підтримки Світового банку, затверджена протягом двох місяців, яка мобілізує ресурси партнерів за допомогою інноваційного рамкового підходу. Перший був затверджений у грудні, і він спрямований на ремонт медичної інфраструктури та медичних послуг.

Проєкт «Відновлення основної логістичної інфраструктури та підключення до мережі» (RELINC) допоможе відновити важливі мости та залізниці, щоб відновити зв’язок між громадами та покращити транспортне сполучення на захід, щоб пом’якшити наслідки збоїв у судноплавстві в Чорному морі. Зокрема, проект підтримає придбання модульних мостів, обладнання та матеріалів для термінового ремонту пошкоджених сполучень між дорогами та життєво важливих залізничних ліній. Це також допоможе профінансувати закупівлю бортових вагонів та додаткового рухомого складу для розширення можливостей залізниці з перевезення вантажів у контейнерах.

За матеріалами сайту: https://www.worldbank.org/