Прес-центр16 квітня 2023, 17:04

Старобільська РВА працює над включенням території Старобільського району Луганської області до плану гуманітарного розмінування після деокупації

Відділ оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Старобільської РВА працює над включенням території Старобільського району Луганської області до плану гуманітарного розмінування після деокупації.
Для реалізації цієї процедури були направлені звернення до представництва благодійного фонду «The HALO Trust» в Україні, представництва Данська рада у справах біженців / DRC з розмінування «DRC-DDG», ГО «Українська асоціація операторів протимінної діяльності», ГО "Асоціація саперів України" та Центру протимінної діяльності.
Для ефективного та якісного проведення розмінування, складено три пріоритети першочерговості здійснення заходів: червоний, жовтій та зелений.
До червоного пріоритету відноситимуться такі об’єкти важливої інфраструктури, як автошляхи, ЛЕП, об’єкти водопостачання, газорозподільні мережі, об’єкти зв’язку та інші комунікації. До жовтого пріоритету – об’єкти громадського відвідування (школи, дитячі садки, клуби, та інше), під’їзні шляхи до них, автовокзали та залізничні станції, парки, сквери, площі та територія навколо них, кладовища, лісові ділянки під вирубку. До зеленого пріоритету - сільськогосподарські угіддя, об’єкти торгівлі, ринки та інші об’єкти громадської інфраструктури.
Внесення території району до зазначеного плану входить до переліку заходів щодо налагодження життєдіяльності населення району, поновлення роботи усіх державних органів, підприємств, установ після деокупації захоплених країною-агресором територій Луганської області.