Прес-центр4 жовтня 2021, 16:10

Стан захворюваності населення Старобільского району на COVID-19

Станом на 04.10.2021 на території Старобільського району лабораторно підтверджено 5292 випадків  захворювання на COVID-19, одужало – 4428 осіб,  померло – 124 особи, активних хворих - 740.

 

Кількість захворілих на COVID-19 продовжують невпинно зростати. Так, протягом минулого тижня на території району лабораторно підтверджено - 328  нових випадків  COVID-19, (що на 54 випадки більше показника минулого тижня) у тому числі: на території Старобільської та Шульгинської ТГ - 170 випадків,  Новопсковської та Білолуцької ТГ - 56 випадків,  Міловської ТГ - 34 випадки,  Марківської ТГ - 31 випадок, Біловодської ТГ – 24 випадки, Чмирівської ТГ- 13 випадків.

    

Всього на сьогодні в закладах первинної ланки медичної допомоги з діагнозом COVID-19 на амбулаторному лікуванні перебуває 642 особи, у тому числі :

- 345  особи в КНП «Старобільський центр ПМСД»;

- 110 осіб в КНП «Новопсковський центр ПМСД» (42 особи Новопсковська ТГ, 3 особи Білолуцька ТГ);

- 71  особи в КНП «Марківський центр ПМСД»;

- 48 осіб в КП «Міловський центр ПМСД»;

- 35 осіб КНП «Біловодський центр ПМСД»;

- 33 осіб  «Центр ПМСД Чмирівської сільської ради».

 

Зростає і госпіталізація пацієнтів хворих на  COVID-19. На сьогодні на  стаціонарному лікуванні  в КНП «Старобілька багатопрофільна лікарня» перебуває 98 пацієнтів, з них 39 перебувають на кисневій підтримці,  4 підключені до апарату ШВЛ. Внаслідок ускладнень викликаних захворюванням COVID-19  протягом тижня  померло 10 осіб.

 

Коронавірусна хвороба COVID-19 може мати різний перебіг: легкий, середньої тяжкості та тяжкий. Наразі на стаціонарне лікування госпіталізують пацієнтів середньої тяжкості та тяжких хворих.

 

Перелік симптомів та станів, при яких пацієнту може знадобитись госпіталізація:

- біль у грудній клітці;

- важкість дихання, задишка у стані спокою, ознаки дихальної недостатності;

- сатурація з рівнем кисню в крові менше 92%. Для вимірювання сатурації в домашніх умовах можна використовувати пульсоксиметр;

- порушення свідомості;

- інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан пацієнта.

 

Важливим залишається консультування пацієнта з боку сімейного лікаря. Саме він може надати рекомендації та визначити, чи достатньо пацієнту амбулаторного лікування.

Тож, при перших симптомах респіраторних захворювань  зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ  за номером 0 800 60 20 19.

 

З метою уникнення критичного рівня захворюваності і значного навантаження на медичні заклади,  просимо максимально відповідально поставитись до дотримання карантинних обмежень.  Захистіть себе від COVID-19: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся!

ПРОСТІ ПРАВИЛА РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ! Будьте здорові!