Прес-центр25 травня 2021, 13:05

Стан захворюваності населення Старобільского району на COVID-19

Протягом травня захворюваність населення Старобільського району на COVID-19 значно скоротилася на території всіх громад.  Станом на 24.05.2021 кількість захворілих на COVID-19, що перебувають на амбулаторному лікуванні в закладах первинної ланки медичної допомоги складає 200 осіб. За останні 3 доби лабораторно підтверджено 16 нових випадків COVID-19, одужало 92.

 

Усього з початку пандемії на території Старобільського району лабораторно підтверджено  3614 випадки захворювання на COVID-19, з них 615 осіб було госпіталізовано, 86 - померло.

 

На території Новопсковської ОТГ лікуються амбулаторно 58 осіб хворих на COVID-19, на території Білолуцької ОТГ- 13 осіб, всього на  амбулаторному лікуванні в КНП «Новопсковський ЦПМСД» перебуває  71 особа.

На території Біловодської ОТГ лікуються амбулаторно в  КНП «Біловодський центр ПМСД»  та КНП «Біловодська БЛ»  17 осіб;

На  амбулаторному лікуванні в КНП «Старобілький центр ПМСД» перебуває 55 осіб.

В  КНП «Марківський центр ПМСД»  на амбулаторному лікуванні перебуває 20 осіб.

 В КНП «Міловський центр ПМСД» на  амбулаторному лікуванні перебуває 25  осіб;

В КНП «Центр ПМСД» Чмирівської сільської ради на  амбулаторному лікуванні перебуває 12 осіб.

 

Кількість випадків госпіталізації пацієнтів протягом останніх двох тижнів скоротилася на 55 %. На сьогодні  на стаціонарному лікуванні у 3 медичних закладах, які здійснюють  госпіталізацію  хворих на COVID-19 перебуває 49 пацієнтів, у тому числі:

- 13 осіб КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня», з них 9 пацієнтів знаходиться на кисневій підтримці, 1 особа підключена до апарату ШВЛ;  

- 29  осіб в КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня», з них 13 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, 1 особа підключена до апарату ШВЛ;

- 7 осіб в КНП «Новопсковське територіальне медичне об’єднання» всі пацієнти отримують кисневу терапію;

 

Протягом останніх 3 діб від ускладнень викликаних COVID-19 померло 4 особи у  тому числі:  2 особи в КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня», 2 особи в КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня».

Не дивлячись на позитивну динаміку боротьби з захворюванням,  нагадуємо про необхідність дотримання карантинних правил - маски,  соціальна дистанція, дезінфекція рук!