Прес-центр20 жовтня 2021, 16:10

Стан вакцинації населення Старобільського району від COVID-19 (Інфографіка)

На тлі стрімко зростаючої кількості захворілих на COVID-19 вакцинація і надалі залишається єдиним ефективним захистом від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті.

    

Станом на 19.10.2021 на території Старобільського району від COVID-19 медичними закладами вакциновано 42741 осіб, що становить 34,1 % від загальної чисельності населення району, у тому числі:

 

- КНП «Старобільський ЦПМСД» вакциновано  26149 осіб,   що становить 67 % від загальної кількості населення Старобільської та Шульгінської ТГ;

- КНП «Біловодський центр ПМСД» вакциновано – 6849 осіб, 29,8 % населення Біловодської ТГ;

- КНП «Марківський ЦПМСД» вакциновано – 3012  осіб, 21,6 % населення Марківської ТГ;

- КП «Міловський центр ПМСД» вакциновано – 2527 осіб, 20,2%  населення Міловської ТГ;

- КНП «Новопсковський ЦПМСД» вакциновано – 3546 особи, 10,6% населення Новопсковської та Білолуцької  ТГ;

- КНП «ЦПМСД» Чмирівської сільської ради – 638 осіб, 6,5 % населення Чмирівської ТГ.

   

Штам вірусу «Дельта», який наразі викликає захворювання, характеризується високим рівнем інфікування, коротшим, ніж раніше, інкубаційним періодом, більш тяжким ураженням легенів та швидким розвитком інших ускладнень.

 

У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років. Протягом минулого тижня від ускладнень викликаних COVID-19, в медичних закладах району що надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID-19, померло 19 осіб, з них 98  % це не вакциновані особи старші 60 років.

        

Допоможіть близьким літнього віку записатися на щеплення зателефонувавши до реєстратури медичного закладу, чи до сімейного лікаря з яким укладено декларацію на медичне обслуговування. Поговоріть з ними про важливість вакцинації, розвінчайте міфи та страхи щодо щеплення.

    

На сьогодні в медичних закладах району доступні три вакцини проти коронавірусу: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer. Кожна з них допомагає уникнути тяжкої форми ковіду чи смерті.

 

Окрім збереження життя вакцинація від COVID-19  дає можливість уникнути 14-денної самоізоляції у випадку контакту з хворою людиною,  продовжувати працювати та мати стабільний дохід, який не залежить від локдауну, подорожувати .

 

Тож, подбайте про себе та своїх рідних – вакцинуйтеся!