Прес-центр7 червня 2021, 13:06

Соціальний захист учасників Революції Гідності, АТО/ООС та членів їх сімей

Постановою Кабінету Міністрів України від  10 березня 2021 № 190  внесені зміни  до постанов  Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 200,  від 27 грудня 2017 № 1057 та від 21 червня 2017 № 432.

Категорію осіб, які мають право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням, отримання послуг із психологічної реабілітації, а також соціальної та професійної адаптації доповнено особами, яким встановлено статус особи, на яку поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону.  

Відповідно до пункту 1 статті 10 Закону, до членів сімей загиблих (тих, які пропали безвісти) військовослужбовців та інших осіб належать: утриманці загиблого або того, хто пропав безвісти, яким у зв’язку з цим виплачується пенсія; батьки; один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні; діти, які не мають (і не мали) своїх сімей; діти, які мають свої сім’ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття; діти, обоє з батьків яких загинули або пропали безвісти.

 

Також передбачено, що зазначені особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а для внутрішньо переміщених осіб - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Поширення дії Порядку на осіб, яким встановлено статус відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону зумовлює необхідність взяття їх на облік.

Управління соціального захисту населення запрошує зазначену категорію осіб звернутися до управління, більш детальну інформацію можна отримати за телефоном: 095-883-18-12 або 06461-227-46.