Прес-центр16 липня 2024, 04:07

Складання реєстру земельних ділянок, які потрапляють до 2 кілометрової зони вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією на території Старобільського району

Старобільською районною адміністрацією ведеться постійна робота щодо складання реєстру земельних ділянок з урахуванням усіх форм власності та цільового використання земель які потрапляють до 2 кілометрової зони вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією на території Старобільського району.

 Станом на 11.07.2024 оброблено та додано до реєстру внесено 6541 ділянку загальною площею 27098.7201 га. Відповідно до змін внесених до пп. 3 ст. 77 Земельного кодексу України навколо військових та інших оборонних об'єктів у разі необхідності створюються захисні, охоронні та інші зони з особливими умовами користування.

У межах прикордонної смуги з метою забезпечення національної безпеки і оборони, дотримання режиму державного кордону військовим частинам Державної прикордонної служби України для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій надаються в постійне користування земельні ділянки шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з рф та  Республікою Білорусь - шириною до 2 кілометрів.