Прес-центр16 квітня 2023, 17:04

Щодо механізму проведення примусової евакуації дітей

Служба у справах дітей інформує щодо посилення роботи на всіх рівнях державної служби щодо дітей, які залишаються на окупованій території та території, де ведуться активні бойові дії.
Нагадуємо, Кабінетом Міністрів України 7 березня 2023 року було прийнято постанову № 209 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 р. № 841 і від 29 липня 2022 р. № 854». Зокрема, названим нормативно-правовим актом внесені зміни до Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій.
Зосереджуємо увагу на тому, що цією постановою не встановлено перелік конкретних територій - по кожному конкретному випадку та території рішення буде прийматися обласними військовими адміністраціями за погодженням з органами військового командування на відповідній території та Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.
Щодо механізму проведення примусової евакуації дітей: обов'язково здійснюється за супроводом одного з батьків/законного представника. Важливо зазначити, що відмова батьків/законних представників від обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з населеного пункту в місцевості, де ведуться бойові дії, не допускається.
Підсумовуючи, Служба у справах дітей закликає батьків/законних представників, всіх хто знаходиться на окупованій території Старобільського району, не очікувати прямої загрози для життя і здоров'я дитини, а виїжджати на підконтрольну Урядом територію України.