Прес-центр6 липня 2021, 16:07

Щеплені проти COVID-19 можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Повна вакцинація від COVID-19 не тільки захищає від ускладнень та тяжкого перебігу хвороби, але й дозволяє повернутися до звичного життя і безперешкодно перетинати кордони.

 

Українці, яких щепили двома дозами вакцини від COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Це  український документ про вакцинацію, який використовується для закордонних подорожей та відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Він свідчить про те, що людина повністю вакцинована проти COVID-19. Його можна отримати лише в паперовій формі у свого сімейного лікаря, або у будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я. Термін дії свідоцтва - один рік з можливістю продовження.

 

На сьогодні на території Старобільського району за зверненням пацієнта вже здійснюють видачу відповідних Міжнародних свідоцтв про вакцинацію в КНП «Старобільський центр ПМСД», КНП «Біловодський центр ПМСД», КНП «Центр ПСМД Чмирівської сільської ради», КНП «Міловський центр ПМСД».

 

Важливо! Не слід плутати міжнародні свідоцтва про вакцинацію з «імунними паспортами» чи «ковідними сертифікатами», які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття. 

 

Україна зараз використовує три протикоронавірусні вакцини: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca різних виробників та CoronaVac від Sinovac Biotech.

 

Подбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх рідних – вакцинуйтеся!