Прес-центр5 липня 2021, 15:07

Сергій Гайдай відвідав Старобільську громаду

1 лиипня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав Старобільську територіальну громаду.

В рамках робочої поїздки до Старобільщини першим об’єктом, який відвідав Сергій Гайдай разом з головою Старобільської райдержадміністрації Віталієм Кононовим та Старобільським міським головою Яною Літвіновою, стала Підгорівська сільська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Старобільської міської ради.

Амбулаторія у с. Підгорівці була збудована у рамках реалізації державної програми «Доступна медицина». У І півріччі 2020 року розпочато будівництво нової амбулаторії, яке було закінчене наприкінці грудня 2020 року. Затишна будівля, комфортні умови праці та все необхідне для надання первинної допомоги. Тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. Нова амбулаторія збудована з усіма вимогами щодо зручності та доступності для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю, а також збудовано дитячий майданчик та стоянку для автомобілів. Амбулаторія обслуговує населення сіл Підгорівки, Курячівки, Дубовівки, Ганнівки, з радіусом обслуговування більше 15 км, загальною кількістю населення – 4499 осіб, з них дітей – 867 осіб.

Сергій Гайдай ознайомився з роботою новозбудованої сучасної амбулаторії та поспілкувався з медичним персоналом, поцікавившись, які ще є питання в облаштуванні амбулаторії.

Наступним об’єктом став шлюз-регулятор на річці Айдар, який сьогодні було урочисто відкрито після завершення ремонтних робіт. Замовник реконструкції шлюзу – Департамент житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації, який на початку жовтня 2020 року опублікував на майданчику державних закупівель «Прозорро» запит щодо його реконструкції. Загальна вартість робіт, зазначена у документах, становить 5,738 млн грн.

За підтримки Луганської обласної державної адміністрації у грудні 2020 року на об’єкті розпочалися перші ремонтні роботи, які було продовжено у січні 2021 року. Станом на 01.07.2021 виконавцем ремонтних робіт, ТОВ «Трансстройкапітал», капітальний ремонт завершено. Здійснено монтаж огорожі, технічних майданчиків, дизель-генераторної, мостів під механізми і службових пішохідних мостів, бетонування, заміна затворів та навіть встановлення сигнальних ліхтарів.

Звертаючись до присутніх на відкритті, Сергій Гайдай зазначив, що реконструкція шлюзу-регулятора – питання дуже актуальне для Старобiльської громади, оскільки цей об’єкт має велике значення не тільки для місцевих зон відпочинку: завдяки гідротехнічній спорудi буде можливість регулювати рівень води під час паводків. Також ремонт шлюзу покращить в цілому стан головної водної артерії Старобiльщини