Прес-центр25 серпня 2021, 09:08

Сергій Гайдай відвідав Міловську громаду

19 серпня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай здійснив робочу поїздку до Міловської селищної територіальної громади. У заході також взяли участь голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов та Міловський селищний голова Олег Савченко.

В рамках робочої поїздки Сергій Гайдай перевірив хід проведення робіт на автомобільній дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ), що ремонтується в рамках проєкту Президента України «Велике будівництво».

Так, поточний середній ремонт на автошляху національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ) здійснюється на ділянці км 265 + 000 — км 300 + 885 протяжністю 35,88 км. Підрядною організацією вже виконані 100% роботи з фрезерування покриття, влаштування основи покриття з органо-мінеральної суміші та влаштування нижнього шару покриття із асфальтобетонної суміші. Наразі тривають роботи з улаштування верхнього шару, укріплення узбіч та монтажу монолітних водовідвідних лотків.

Найближчим часом очікується введення в експлуатацію відремонтованої ділянки автошляху Н-26 – 20 вересня 2021 року.

Наступним об’єктом, який відвідав голова облдержадміністрації став стадіон «Будівельник», на якому в рамках реалізації Надзвичайної кредитної програми з відновлення України триває реконструкція адміністративної будівлі та споруд. Загальна вартість ремонтних робіт складає майже 6 млн. грн. В рамках проєкту здійснюється утеплення фасаду адміністративної будівлі, облаштування каналізації та внутрішнього розвідного водогону, ремонт даху, встановлення системи опалення на твердому паливі, заміна електричної проводки, утеплення внутрішніх приміщень, заміна вікон, дверей, внутрішнє оздоблення, встановлення  нової сантехніки

На стадіоні готуються до будівництва нового спортивного майданчика за типом воркаут, який буде облаштовано в рамках загальнонаціональної програми Президента України «Здорова Україна».

Також в ході робочої поїздки очільник області оглянув  меморіальний комплекс «Україна-визволителям», де тривають активні реставраційні дії відповідно до доручення Президента України за результатами робочої поїздки до Луганської області 8 травня 2020 року. Загальна вартість проєкту складає 24,5 млн. грн.

Підрядною організацією проводяться роботи з вимощення тротуарів плиткою, відновлення бетонних конструкцій (пілонів), облицювання гранітними плитами вічного вогню, братської могили, п’єдесталу під гарматою та монументу, очистка та відновлення пам’ятника, гармати, улаштування газонів та вуличного освітлення. Також тривають роботи з відновлення музею, що знаходиться під монументом. 

       Завершуючи робочий візит, Сергій Гайдай зустрівся з громадськими активістами громади та обговорив з ними актуальні проблеми розвитку Міловщини.