Прес-центр3 березня 2023, 18:03

Рубрика "Цифра тижня". За тиждень піротехніки ДСНС Луганщини знешкодили 170 боєприпасів

З початку тижня станом на поточну добу піротехніки ДСНС Луганщини

  • здійснили 29 виїзди,
  • обстежили 16,75 га території,
  • вилучили та знешкодили 170 боєприпасів.

Рятувальники нагадують: у разі виявлення вибухонебезпечного чи схожого на нього підозрілого предмета – в жодному разі не чіпайте знахідку! Не проводьте біля неї будь-які дії, відійдіть на безпечну відстань і телефонуйте 101 або 102. Пам’ятайте: знешкодженням вибухонебезпечних предметів займаються тільки спеціально підготовлені фахівці!
 Батьки! Дбайте про безпеку дітей
Доволі часто для своїх ігор діти обирають покинуті будинки, руїни, посадки. Та під час війни саме ці території можуть бути особливо небезпечними, бо тут можуть знаходитися приховані ворогом міни, розтяжки та інші вибухонебезпечні пристрої.
До речі, доволі часто ці смертоносні предмети можуть бути замасковані під іграшки, мати яскравий і заманливий вигляд, щоб привернути увагу дитини. Тому малеча може взяти їх до рук, або принести небезпечну «іграшку» додому, оскільки їм подобаються всілякі знахідки.
Тому дуже важливо, щоб дорослі розповіли юним українцям про небезпеку, яка чатує на них під час війни, зокрема, про міни та інші вибухонебезпечні предмети, а також те, як важливо бути обережними.