Прес-центр8 вересня 2021, 20:09

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття земельної ділянки

Як повідомлялося раніше, з метою попередження незаконної діяльності, оперативного реагування на виявлені правопорушення, а також координації правоохоронних та контролюючих органів Старобільської районною державною адміністрацією була створена спеціальна оперативна група, яка на постійній основі здійснюватиме моніторинг відповідності чинному законодавству видобування корисних копалин, використання земель сільськогосподарського призначення, лісового фонду та водних об’єктів.

Так, за зверненням громадян, щодо самовільного використання земельних ділянок на території Білолуцької територіальної громади, 13 серпня 2021 співробітниками Старобільської райдержадміністрації спільно з співробітниками Білолуцької селищної ради було проведено обстеження земельних ділянок за межами смт Білолуцьк та виявлено порушення вимог земельного законодавства, а саме: пасовища загальною орієнтовною площею – 153,3 га були засіяні зерновими сільськогосподарськими культурами (пшеницею). За даними співробітників Білолуцької селищної ради ніяких правовстановлюючих документів на використання обстежених земельних ділянок нікому не надавалось. За результатами проведеної роботи було складено акти обстежень земельних ділянок, які направлено для розгляду та прийняття заходів реагування до Старобільського РУП ГУНП в Луганській області.

Після розгляду наданих матеріалів 20 серпня 2021 сектором дізнання відділу поліції № 1 Старобільського РУП розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Відомості про кримінальний проступок відповідно до вимог ч. 1 та ч. 4 ст. 214 КПК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 20.08.2021.