Прес-центр15 червня 2021, 14:06

Розглянули звернення громадян на Урядову гарячу лінію 1545

14 червня 2021 року заступник голови райдержадміністрації з соціальних і гуманітарних питань Світлана Загоровська провела робочу зустріч з питання розгляду звернень громадян на Урядову гарячу лінію (телефонний номер - 1545).

Дзвінки, які надходять до Урядового контактцентру від громадян з різних питань, реєструються, попередньо розглядаються самим Центром, а потім направляються до органів виконавчої влади на місцях для вирішення питання по суті. Найбільша частка таких звернень порушується громадянами з питань соціального захисту. Саме цим зумовлено проведення робочої зустрічі заступника голови райдержадміністрації.

На робочу зустріч було запрошено мешканця с. Калмиківка, який звертався до Урядового контактного центру з питання розміру компенсації за здійснення догляду за особою з інвалідністю 1 групи.

Світланою Загоровською разом із заступником начальника Управління соціального захисту населення Наталією Зінченко та начальником відділу опрацювання заяв та документів з призначення усіх видів соціальної допомоги і компенсацій Валентиною Кисильовою, надані роз’яснення щодо Порядку оформлення документів для призначення компенсації таким фізичним особам, порядку розрахунку розміру компенсації та її отримання. Заявник зазначив, що у відповіді яку він отримав на своє звернення до Урядового контакт центру, усе детально і доступно роз’яснено, але розмір компенсації, який залежить від розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, не покриває витрат на догляд.

На зустрічі Світланою Загоровською наголошено, що рішення про підвищення розміру прожиткового мінімуму, який застосовується при визначені розмірів соціальних допомог і компенсацій, приймається Верховною радою України при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України» на відповідний рік.

Урядовий контактний центр на основі результатів аналізу звернень виявляє проблемні питання державної політики, що потребують прийняття управлінських рішень, а також питання, що можуть спричинити соціальне напруження в суспільстві, та інформує про це органи державної влади, зокрема Президента України та Кабінет Міністрів України.

За результатами зустрічі, Світланою Загоровської надано доручення і надалі продовжувати надавати такі детальні роз’яснення громадянам, посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу в територіальних громадах.