Прес-центр31 серпня 2021, 10:08

Розглянули питання заборгованості зі сплати ЄСВ та боргів до Пенсійного фонду

30.08.2021 Луганською обласною державною адміністрацією було проведено засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в режимі відеоконференцзв’язку з територіями, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації  Олексія Смирнова.

На засіданні було розглянуто погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України.

В засіданні обласної тимчасової комісії в режимі онлайнзв’язку взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Череватий.

Протягом заходу заслуховувались керівники підприємств, які надали пояснення щодо недотримання законодавства у сфері соціального захисту застрахованих осіб та зобов’язалися виправити ситуацію в найближчий час.                           

Наприкінці засідання Олексій Смирнов зазначив, що метою роботи Комісії є сприяння погашенню заборгованості зі сплати ЄСВ та боргів до Пенсійного фонду. За результатами засідання місцевим органам влади доручено вжити вичерпних дієвих заходів щодо повного погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, особливо на комунальних підприємствах.