Прес-центр19 квітня 2021, 16:04

Розглянули питання з нелегальних трудових видносин, виплат «в конвертах», погашення заборгованості по ЄСВ

З метою зменшення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України та забезпечення легалізації найманої праці страхувальниками Старобільського району  Розпорядженнями голови Старобільської райдержадміністрації  № 94 та      № 95 від 12.03.2021р. були створені: Тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районна робоча група з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці при райдержадміністрації в новоутвореному Старобільському районі.

 

16.04.2021 року Старобільською районною адміністрацією Луганської області було проведено сумісне засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питань реалізації заходів щодо найманої праці при адміністрації, де взяли участь члени комісії, представники територіальних громад. Були запрошені керівники СГД, які заборгували ЄСВ та не витримували норми законодавства з оплати праці  нижче встановленого державою мінімального розміру.

     

Протягом заходу заслуховувались керівники підприємств (6 страхувальників), які надали пояснення щодо недотримання законодавства у сфері соціального захисту застрахованих осіб та зобов’язалися виправити ситуацію в найближчий час. Також, членами комісії було визначено шляхи врегулювання механізму щодо зменшення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску страхувальниками – боржниками та виявлення «тіньової зайнятості» населення району в подальшому.

 

Головуючим надані пропозиції керівникам територіальних громад щодо створення робочих груп з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці на відповідних територіях.