Прес-центр3 грудня 2021, 15:12

Розглянули питання погашення заборгованості зі сплати ЭСВ та страхових внесків до Пенсійного фонду України

2 грудня 2021 року відбулося четверте засідання з початку року Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій при Старобільській райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови Старобільської райдерж-адміністрації Володимира Череватого. Засідання відбулося за участі членів комісії, представників територіальних громад, відділів взаємодії з територіальними громадами району. Були запрошені керівники СГД, ФОП, які заборгували ЄСВ. Засідання відбулось у режимі відеоконференції.

На порядок денний винесено питання погашення заборгованості зі сплати  єдиного соціального внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Відділом соціально-економічного розвитку територій Старобільської райдержадміністрації для підготовки засідання 22 листопада 2021 року до відділів взаємодії з територіальними громадами та здійснення виконавчої влади на місцях (далі – відділи), направлений перелік боржників з економічно-активним боргом,  наданий Головним управлінням Пенсійного фонду України Луганської області станом на 01.11.2021 року для вирішення питання погашення заборгованості на місцях.  

З метою зменшення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України, територіальними громадами Старобільського району були створені робочі групи з питань погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та погашення заборгованості із заробітної плати, окрім Старобільської, Чмирівської, Шульгінської, Білолуцької територіальних громад.

В результаті проведення відповідної роботи відділами разом із робочими групами територіальних громад, були опрацьовані переліки боржників, надані ГУ ПФУ у Луганській області, результати якої були розглянуті на засіданні.

Наприкінці наради Володимир Череватий наголосив, що невиплата заробітної плати та податків безпосередньо впливає на фінансове становище, життєвий рівень мешканців району і перетворюється на фактор зростання соціальної напруги. До таких роботодавців вживатимуться жорсткі заходи впливу, у тому числі притягнення до кримінальної відповідальності.