Прес-центр15 червня 2021, 13:06

Розглянули питання погашення заборгованості із заробітної плати

11.06.2021 року відбулося чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій при Старобільській райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови Старобільської райдержадміністрації Володимира Череватого. Засідання відбулося за участі членів комісії, представників територіальних громад, відділів взаємодії з територіальними громадами району. Були запрошені керівники СГД, ФОП, які заборгували ЄСВ. Засідання відбулось у режимі відеоконференції.

На порядок денний було винесено питання погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Протягом заходу заслуховувались боржники-СГД (2-х страхувальників), які надали пояснення щодо виправлення ситуації в найближчий час. При підготовці матеріалів до засідання тимчасової комісії 3 суб’єкта господарської діяльності погасили існуючу заборгованість.
Головуючим надані пропозиції керівникам територіальних громад щодо створення робочих груп з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці на відповідних територіях, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед СГД.

Наприкінці наради Володимир Череватий наголосив, що невиплата заробітної плати та податків безпосередньо впливає на фінансове становище, життєвий рівень мешканців області і перетворюється на фактор зростання соціальної напруги. До таких роботодавців вживатимуться жорсткі заходи впливу, у тому числі притягнення до кримінальної відповідальності.