Прес-центр30 серпня 2021, 11:08

Психологічна реабілітація постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей

Реалізація бюджетної програми 1501040 «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, виготовлення для них бланків посвідчень та нагрудних знаків» залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності Управління соціального захисту населення.

Для здійснення заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності та учасників АТО/ООС кошторисом на 2021 рік затверджено 628 020 грн. У 2021 році гранична вартість послуг із психологічної реабілітації, наданих з послугами із проживання та харчування, для одного отримувача послуг на 18 днів становить: без податку на додану вартість 11 142 грн; з податком на додану вартість 13 374 грн. На зазначену суму планується надати послуги з психологічної реабілітації 47 учасникам бойових дій та членам їх сімей.

Станом на 30.08.2021 року до Управління надійшло 39 заяв від отримувачів послуг (Старобільськ-30, Новопсков-5, Мілове-4). Направлено та отримано від суб’єктів надавачів послуг 36 гарантійних листів про згоду на надання послуг із психологічної реабілітації та готовність до укладення договору.

На сьогоднішній день - 12 осіб вже отримали послуги з психологічної реабілітації на загальну суму 154 541 грн, 12 осіб знаходяться у санаторно-курортних закладах, ще 12 осіб планують отримати послуги із психологічної реабілітації протягом вересня-жовтня 2021 року.

Управління соціального захисту населення запрошує мешканців Старобільського району з числа учасників бойових дій - учасників АТО/ООС та членів їх сімей отримати послуги із психологічної реабілітації та зустріти осінь у санаторно-курортних закладах.