Прес-центр8 серпня 2024, 11:08

Психологічна підтримка для ВПО

У рамках співпраці з міжнародною організацією Médicos del Mundo у гуманітарному хабі у Києві працює психолог.

Пані Вікторія проводить групові зустрічі, а також індивідуальні консультації.

Найчастіші запити - це тривожність, депресивний стан, панічні атаки, безсоння, посттравматичний стан, хронічний стрес, туга за домівкою та інше. Під час індивідуальних консультацій працюють над формуванням запиту та пошуком шляхів вирішення проблеми клієнта.

Психологиня вислуховує клієнтів, підтримує, допомагає знайти вихід із проблемної ситуації та дати ресурс для самопідтримки. Крім того, відповідно до запиту, відвідувачі хабу можуть скористатися однією з ВООЗівських програм, за рекомендацією, а саме:

“Управління проблемами +” — це програма, що передбачає 5 сесій з різними стратегіями, які допомагають опанувати навички управління практичними проблемами, зменшення рівня стресу та тривожності. Після проходження програми проводиться оцінювання її ефективності для людини.

“Важливі навички в періоди стресу” — програма розроблена, щоб навчити людей справлятись зі стресом від несприятливих обставин і триває від 3 до 5 сесій.

Одним з ресурсних джерел для відвідувачів хабу Старобільської РДА у Києві є групові активності, завдяки участі у яких вдається поліпшити самопочуття, отримати підтримку, віднайти опору в своєму житті та рухатись назустріч власним цінностям.