Прес-центр28 квітня 2021, 13:04

Проведено оперативну нараду з питань діяльності правоохоронних органів

27 квітня 2021 року відбулась оперативна нарада у голови Старобільської райдержадміністрації Віталія Кононова в режимі відеонференцзв’язку на тему «Діяльність правоохоронних органів та територіальних органів центральних органів виконавчої влади на території Старобільського району по забезпеченню законності, правопорядку, прав і свобод громадян».

 

Розглянуто питання:

 

1. Про стан виконання протоколів районної комісії ТЕБ і НС №10 від 17.04.2021 року та №11 від 23.04.2021 року стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID 19 на території Старобільського району. Вирішено:

- Рекомендувати головам територіальних громад посилити роботу щодо дотримання протиепідемічних заходів  на відповідних територіях та про ситуацію щоденно, до 16 години надавати інформацію про проведені заходи до відділу оборонної роботи, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та територіальними органами центральних органів виконавчої влади райдержадміністрації.

- Робочій групі з проведення перевірок дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів здійснити аналіз ситуації в громадах району. Провести відповідні перевірки дотримання норм чинного законодавства та доповісти голові Старобільської райдержадміністрації.

 

2. Про реорганізацію Відділу Національної Поліції в Районне Управління Поліції в Луганській області. Щодо нових завдань та взаємодії з державнити органами та органами місцевого самоврядування  Старобільського району. Вирішено:

- Взяти інформацію до відома та врахування в роботі відділу оборонної роботи, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та ТОЦОВВ Старобільської райдержадміністрації та ОМС.

- Територіальним громадам разом зі Старобільською райдержадміністрацією та Національною поліцією створити робочу групу щодо виявлення та недопущення нелегальних об’єктів, що реалізують паливно-мастильні матеріали та провести відповідну роботу. Про результати доповісти голові Старобільської райдержадміністрації.

 

3. Про стан та заходи проходження пожежонебезпечного періоду в Старобільському районі у 2021 році . Реагування на пожежі, що виникли в екосистемах (на відкритих територіях). Вирішено:

- Робочій групі з реагування на факти вчинення пожеж на відкритій місцевості посилити заходи щодо фактів виявлення порушників та складання стосовно них матеріалів. Відповідну інформацію надати до Старобільської райдержадміністрації.

- Територіальним громадам Старобільського району рекомендувати забезпечення виконання Плану заходів щодо попередження лісових пожеж у пожежонебезпечний період 2021 року, затвердженого районною комісією ТЕБ і НС від 30.03.2021 року, протокол №6.

 

4. Щодо створення в територіальних громадах Старобільського району штатних одиниць  з питань цивільного захисту. Вирішено:

- Рекомендувати територіальним громадам Старобільського району, в яких відсутні посадові особи з питань цивільного захисту на найближчій сесії внести зміни до штатного розпису з даного питання. Інформацію про прийняті рішення надати до Старобільської райдержадміністрації.

 

5. Різне. Про визначення виконкомами сільських, селищних та міської рад уповноважених осіб органів місцевого самоврядування за складанням протоколів про адміністративні правопорушення згідно пункту 2 частини 1 статті 255 КУпАП. Про затвердження зразку протоколу про адміністративні правопорушення та надання контактної інформації до Старобільської райдержадміністрації в двотижневий термін. Вирішено:

- Територіальним громадам визначити уповноважених за складанням протоколів про адміністративні правопорушення згідно пункту 2 частини 1 статті 255 КУпАП. Затвердити зразки протоколу про адміністративні правопорушення та надати контактну інформацію до Старобільської райдержадміністрації в двотижневий термін.