Прес-центр20 квітня 2021, 16:04

Проведено нараду з питань: освіти, охорони здоров’я, культури та спорту. Соціального захисту дітей. Соціального захисту населення. Звернення громадян до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

20 квітня 2021 року відбулась оперативна нарада в режимі відеонференцзв’язку на тему «Розвиток Старобільського району з питань: освіти, охорони здоров’я, культури та спорту. Соціального захисту дітей. Соціального захисту населення. Звернення громадян до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування» під головуванням першого заступника голови Старобільської РДА Володимира Череватого.

 

Розглянуто питання:

1. Про стан кадрового забезпечення медичних закладів Старобільського району та основні напрямки роботи щодо залучення молодих фахівців.

Вирішено:

- органам місцевого самоврядування:

а) З метою підвищення доступності та якості медичного обслуговування розглянути питання забезпечення медичних працівників житлом, службовим транспортом, належними умовами праці.

б) Рекомендувати розглянути можливість надання додаткових стимулів для залучення на роботу висококваліфікованих медичних працівників (мотиваційні пакети).

в) Знайти можливість запровадження місцевих програм щодо навчання молоді в медичних закладах освіти.

г) Налагодити співпрацю з закладами освіти, з метою підвищення профорієнтаційної роботи.

 

2. Про стан виконання програм, які фінансуються з місцевого бюджету щодо поліпшення становища сімей, додаткові соціальні гарантії ветеранам війни, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, особам з інвалідністю, учасникам АТО та членам сімей загиблих, внутрішньо переміщеним особам в ТГ, які увійшли до складу Старобільського району.

Вирішено: територіальним громадам розробити Програми соціального спрямування та повідомити Старобільську РДА про виконання, в термін  до 01.06.2021 року.

 

3. Про стан роботи після розмежування функцій між Управлінням соціального захисту населення та відділами ТГ. Шляхи вирішення проблемних питань соціального захисту населення з метою зниження соціальної напруженості, зменшення кількості звернень громадян на урядові «Гарячі лінії» та до органів виконавчої влади.

Вирішено:

а) УСЗН провести навчання – семінари спеціалістів соціального захисту територіальних громад  в режимі онлайн щодо проблемних питань.

б) Управлінню соціального захисту населення розробити пам’ятки соціального спрямування та передати для розповсюдження до територіальних громад де  вказати номери телефонів.

в) Спеціалістам територіальних громад при кожному прийомі громадян видавати пам’ятки для інформування населення.

г) Продовжити роботу по вдосконаленню взаємодії управління соціального захисту населення Старобільської РДА та відділів територіальних громад.

 

4. Про підсумки роботи Старобільської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Старобільського району зі зверненнями громадян за І квартал 2021  року.

Вирішено:

- Першому заступнику, заступнику голови, керівнику апарату, керівникам структурних підрозділів та відділів райдержадміністрації, рекомендувати міському, селищним, сільським головам:

а) Забезпечити дотримання визначених термінів опрацювання та всебічно оперативний розгляд звернень громадян

б) Виявляти та усувати причини, що породжують повторні скарги громадян, вирішувати питання про відповідальність посадових осіб, з вини яких допущені порушення.

в) Домагатися реального здійснення прийнятих рішень по заявам громадян, в першу чергу найменш соціально захищених категорій громадян, вишукувати для цього всі наявні матеріальні та фінансові можливості.

г) Вживати заходів щодо зменшення кількості звернень до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрації з питань, що належать до компетенції місцевих органів влади.

- Відділу документообігу, контролю та звернень громадян забезпечити систематичний аналіз та узагальнення питань, що порушуються у зверненнях громадян, у тому числі тих, які надходять до Державної установи «Урядовий контактний центр», за результатами аналізу вносити в установленому порядку пропозиції щодо оперативного вирішення питань.

 

5. Різне. Про підготовку та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Старобільського району.