Прес-центр18 серпня 2021, 15:08

Про виплату одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки дітей до навчального року

Урядом України за ініціативи Президента України Володимира Зеленського прийнято рішення про запровадження у 2021 році виплати одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року у сумі 2 000 гривень на кожну дитину.

Відповідна постанова Кабінету Міністрів України прийнята 04 серпня 2021 р. № 803, якою затверджений Порядок виплати одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року.

Згідно пункту 3 Порядку одноразова грошова допомога виплачується виключно багатодітним сім'ям, які станом на 1 серпня 2021 р. є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Тобто обов’язковою умовою є наявність статусу родини – багатодітної, про що отримані відповідні свідоцтва та один з батьків отримує соціальну допомогу як малозабезпечена сім´я.

Допомога призначається на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої сім'ї, яка станом на 1 серпня 2021 р. має вік 6-18 років (включно) в сумі  2000 гривень на кожну дитину.

Додаткові заяви надавати не потрібно, оскільки виплата проводиться за матеріалами справ одержувачів соціальної допомоги без звернення таких одержувачів.

Управлінням соціального захисту населення Старобільської райдержадміністрації за даними баз даних одержувачів ДСД проведено відбір кандидатів на отримання цієї допомоги малозабезпеченим сім’ям станом на 1 серпня 2021 року в розрізі територій які увійшли до складу Старобільського району:

По території Міловської територіальної громади допомогу нараховано 26 сім’ям на 66 дітей
По території Новопсковської та Білолуцької територіальних громад 35 сім’ям на 91 дитину
По території Біловодської територіальної громади 32 сім’ям на 104 дитини
По території Марківської територіальної громади 9 сім’ям на 23 дитини
По території Старобільської, Чмирівської, Шульгінської територіальних громад 29 сім’ям на 80 дітей.

Загальна сума коштів яка нарахована на виплату цієї допомоги складає 728000 гривень. При отриманні фінансування з державного бюджету кошти автоматично будуть спрямовані на рахунки, на які спрямовуються інші соціальні виплати.

Наталія Зінченко

2-13-03