Прес-центр26 квітня 2021, 11:04

Про святкування Всесвітнього дня охорони праці

Відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Згідно з документом День охорони праці в Україні введено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб'єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійних захворювань в Україні.

 

Пандемія COVID-19 зумовила вибір теми Всесвітнього дня охорони праці і в 2021 році. У минулому році вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу коронавирусной інфекції на сферу праці доводиться долати до сих пір.

Разом з кризою прийшло усвідомлення важливості зміцнення систем безпеки і гігієни праці (далі - БГТ), в тому числі і служб безпеки і гігієни праці, як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому в 2021 році  Всесвітній день охорони праці МОП присвятить стратегіям зміцнення національних систем БГТ і посилення життєстійкості і протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків та набутого досвіду в сфері праці. Всесвітній день безпеки і гігієни праці - 2021: передбачати, готуватися і реагувати на кризу - Інвестиції в стійкі системи безпеки і гігієни праці.