Прес-центр7 травня 2021, 17:05

Про стан захворюваності населення Старобільского району на covid-19

Протягом останніх семи діб на території Старобільського району спостерігається тенденція зменшення загальної кількості захворілих на COVID-19. Так, з 30.04.2021 по 06.05.2021 кількість лабораторно підтверджених нових випадків захворювання склала – 141, кількість одужавши – 343 особи.

 

Cтаном 07.05.2021 загальна кількість захворілих, що перебувають на амбулаторному лікуванні в закладах первинної ланки медичної допомоги району складає 545 осіб.

Найвища захворюваність зберігається на території  Старобільської ОТГ тут на амбулаторному лікуванні в КНП «Старобільський центр ПМСД» перебуває 240 пацієнтів, всього активних  хворих 276 осіб.

На території Новопсковської ОТГ лікуються амбулаторно 143 особи, на території Білолуцької ОТГ- 18 осіб, всього на амбулаторному лікуванні в КНП «Новопсковський ЦПМСД» перебуває 161 особа.

- КНП «Біловодський центр ПМСД»  - на  амбулаторному лікуванні перебуває 48  осіб;

-  КНП «Марківський центр ПМСД» - на  амбулаторному лікуванні перебуває 54 особи;

-  КНП «Міловський центр ПМСД» -  на  амбулаторному лікуванні перебуває 28  осіб;

-  КНП «Центр ПМСД» Чмирівської сільської ради  на  амбулаторному лікуванні перебуває 14 осіб.

 

Не дивлячись на зменшення загальної кількості захворілих, кількість випадків госпіталізації пацієнтів з тяжким перебігом хвороби залишається  майже не змінною. На сьогодні на стаціонарному лікуванні у 3 медичних закладах, які здійснюють  госпіталізацію  хворих на COVID-19 перебуває 94  пацієнти, у тому числі:

 

- 44 особи в КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня», з них 28 пацієнтів потребують кисневої підтримки;

- 40 осіб в КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» з них 15 пацієнтів потребують кисневої підтримки;

- 10 осіб в КНП «Новопсковське територіальне медичне об’єднання» всі пацієнти отримують кисневу терапію;

 

На жаль, кількість летальних випадків теж не зменшується, протягом останніх 7 діб  внаслідок ускладнень викликаних захворюванням COVID-19  померло 15 осіб.

Вакцинація є найважливішим способом виходу з пандемії.

Медичні заклади Старобільського району отримали партію вакцини AstraZeneca проти COVID-19, яка розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Цю вакцину для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Україна використовує вакцину AstraZeneca від двох виробників:

 

- AstraZeneca/Covishield Індійського інституту сироватки крові (Serum Institute);

- AstraZeneca-SKBio південнокорейської компанії SK Bioscience Co. Ltd.

Ці вакцини є ідентичними за складом та технологіями виготовлення.

 

Наполегливо радимо звертатись до сімейних лікарів та вакцинуватися.

На передодні подальших  травневих свят нагадуємо про необхідність дотримання карантинних правил, перебуваючи у громадських місцях,  магазинах, на ринках! Обов'язково користуйтеся масками, уникайте скупчення людей, дотримуйтеся соціальної дистанції, дезінфікуйте руки!

 

Бережіть себе і своїх рідних!

Будьте здорові!