Прес-центр16 квітня 2023, 17:04

Про проведення звітної роботи відділом містобудування, інфраструктури, ЖКГ та екології

У рамках покладених обов’язків впродовж березня 2023 року відділом містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства та екології Старобільської РВА опрацьовано 44 звітних документи. Також начальник відділу взяв участь у тематичному навчанні, за результатами якого підвищив рівень професійної обізнаності відділу у тематиці визначення шкоди та збитків.

  • У сфері містобудування відділом було опрацьовано 3 запити від Міністерств аграрної політики та продовольства України, Мінреінтеграції і Департаменту будівництва, енергоефективності, архітектури та містобудування Луганської ОДА ОВА. Однією з найважливіших тем стала питання реалізації проєктів щодо будівництва, реконструкції, ремонту, місць тимчасового компактного проживання, модульних містечок, а також об’єктів тривалого та постійного проживання для внутрішньо переміщених осіб.
  • У сфері інфраструктури — опрацьовано 2 запити від Керівника Апарату Офісу Президента України та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, та виконано 2 контрольних документи пов’язаних з виконанням Закону України «Щодо подолання паливної залежності і розвитку зарядки електронної інфраструктури» та протокольних доручень за результатами наради Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А., присвяченій організації транспортного сполучення з віддаленими населеними пунктами.
  • Також, 4 запити від Мінреінтеграції та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України опрацьовано у сфері екології та стосувалися проведення збору інформації, розробки та дотримання заходів, направлених на охорону навколишнього середовища та захист здоров’я населення.
  • 34 документи опрацьовано у сфері житлово-комунального господарства – це запити, контрольні документи, листи від Луганської обласної державної адміністрації та інших органів та державних служб. Один з запитів порушував питання обсягу коштів місцевого бюджету, які можуть бути спрямовані на забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб. Згідно з запитом відділом було проведено листування з військовими адміністраціями населених пунктів та своєчасно опрацьовано надану інформацію по зазначеному питанню. Половина громад внесла видатки на забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб. У громад, які були утворені в III кварталі 2022 року кошти з місцевого бюджету на тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб не передбачені.

Відділ продовжується формування переліку щодо потреб у міжнародній та гуманітарній допомозі населенню територіальних громад Старобільського району.