Прес-центр6 грудня 2021, 10:12

Про хід вакцинації проти COVID-19 в Біловодській СТГ

Сьогодні немає людини на планеті, яка б так чи інакше не була причетна до коронавірусу. Хвиля за хвилею тяжка хвороба вириває з життя сотні тисяч людей, ще більша кількість  жителів після перенесеного захворювання довгий час мають відчутні проблеми з диханням, серцево-судинною, нервовою, ендокринною, кістково-м’язовою  системами, розлади ментального спектру та інших органів і систем.  Відновлення здоров’я, як правило, проходить довго і потребує немалих зусиль. Єдиний реальний захист від цього сьогодні –  вакцинація.

Станом на 06.12.2021 року першою дозою вже щеплено 12 153 жителів громади, що становить 53,8% від усього населення, дві дози отримали 34,4% населення. Найбільш вразливі категорії громадян – особи старше 60 років - мають ще досить низький рівень захисту: щеплені всього на 49,6%. Світовий досвід свідчить, що ті, хто отримав повний курс вакцинації, навіть якщо захворіють, то хвороба у них протікає значно легше і майже не залишає негативних наслідків. За жовтень-листопад 2021 року на COVID-19 захворіло  574 жителі  громади, з них 97% нещеплені, серед 15 померлих від COVID-19  за цей же період – жодного вакцинованого.

Серед  населених пунктів громади  більш як 50% охоплено вакцинацією жителів у Плугатарі (80%), Бараниківці (50%), Нижньобараниківці (60%), Брусівці (55%), Шуліківці (65%), Євсузі (52%) та Литвинівці (53%).

Нещодавно розпочалася вакцинальна кампанія серед дітей 12-17 років. Сьогодні ми вже маємо 34 щеплених дітей, які не тільки самі захищені від коронавірусу, а й не становлять загрози, як переносники інфекції, для своїх літніх родичів.

Постійно мутуючий вірус становить реальну загрозу для вагітних жінок та плоду, тому дуже важливо запобігати небажаним наслідкам хвороби і вакцинуватися всім жінкам у віці  до 45 років, особливо тим, які планують вагітність або вже вагітні. Доведено, що вакцина не має негативного впливу на дитину, а коронавірус може створити реальну загрозу для неї.

Досвід багатьох прогресивних країн світу доводить, що створений колективний імунітет сприяє значному зниженню кількості госпіталізацій хворих і смертності.

Щоб не випробувати долю, зберегти своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, захиститися від смертельного вірусу, необхідно вже сьогодні прийти на пункт щеплень та отримати свою дозу вакцини.