Прес-центр7 травня 2021, 18:05

Привітали ветеранів з Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги

Друга світова війна – особлива сторінка в житті усіх українців. Суворий час перекреслив мрії та плани кожного. Але з кожним роком страшна війна відходить у минуле. Однак є люди, для кого війна навічно залишилася в серці й досі стоїть перед їх очима. Це ветерани війни, люди, чиїми руками кувалася перемога.

Сьогодні в укрупненому Старобільському районі залишилося зовсім мало ветеранів війни. Серед них всього 42 учасника бойових дій та 694 учасника війни.

Наші фронтовики для всіх нас – Герої Перемоги, а про Героїв забувати не можна, тим більше про тих, які живуть поряд.

Пам’ятати, піклуватися про них, відвідувати, цікавитися їх життям, здоров’ям та допомагати – це наш головний обов’язок.

Сьогодні, 7 травня, напередодні відзначення 76-ї річниці Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов, голова районної ради Роман Решетняк, Старобільський міський голова Яна Літвінова, перший заступник голови Старобільської РДА Володимир Череватий, заступник Старобільського міського голови Оксана Потапова, військовий комісар Старобільсько-Новопсковського ОРТЦК та СП Сергій Свириденко та голова Старобільської районної організації ветеранів України Сергій Волошин відвідали учасників бойових дій.

З привітаннями та побажаннями здоров’я, миру та злагоди вручили ветеранам продуктові набори та вітальні листівки. Керівники поспілкувалися з сивочолими ветеранами, особисто висловили вдячність за те, що 76 років тому вибороли для нас свободу, що повернули віру у майбутнє, дали можливість жити і розвиватися нащадкам. Бажали ще багато щедрих літ прожити у здоров’ї, благополуччі, увазі близьких та рідних.

Ветерани з радістю приймали вітання, ділилися спогадами про далекі фронтові роки та побратимів, дякували за увагу і щиро бажали Україні миру, адже знають, якою дорогою ціною доводиться його здобувати.