Прес-центр3 грудня 2021, 10:12

Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді зі щорічним Посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України

Президент України Володимир Зеленський відповідно до статті 106 Конституції виступив у Верховній Раді зі щорічним Посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України

Економічний паспорт

До 10 грудня вперше за всю історію Президент України внесе законопроект про економічний паспорт українця. Відповідно до нього ці кошти – плата за використання наших надр – накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України. По досягненні повноліття діти зможуть використати ці накопичення для отримання освіти чи купівлі власного житла. Завдяки цим двом законам нарешті наші олігархи стануть справжніми інвесторами в майбутнє наших дітей.

 

Заробітна плата

Зарплата лікарів за рік зросла вдвічі. З 1 січня вона становитиме мінімум 20 000 грн, середня зарплата медиків становитиме 24 000 грн.

Мінімальна заробітна плата в Україні з 1 грудня становить 6500 грн. Більш того, у цьому році середня зарплата в доларовому еквіваленті перевищила $500.

 

«Українська мрія»

Незабаром буде запущено програму «Українська мрія», за якою кожен громадянин нашої держави, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля, здобуття освіти або зміни професії.

 

Ноутбуки для вчителів

Цього року було забезпечено ноутбуками понад 60 тисяч учителів, а до 2023 року новий ноутбук буде в кожного вчителя нашої держави.

 

Про будівництво

Вперше в Україні буде розпочато будівництво воєнного заводу з виготовлення сучасних дронів. Вперше за довгі роки почали будувати вітчизняні локомотиви та вагони у Кременчузі. Вперше за довгі роки почали будувати в Харкові сучасні українські танки.

 

Дитячі садки і школи

Побудовано і відремонтовано понад 150 дитячих садків. Буде ще 300. Побудовано 200 нових шкіл. Буде ще 300.

 

Спорт

Вже побудували 600 активних парків, 900 спортивних майданчиків, 193 стадіони та 25 басейнів. Попереду ще 9 тисяч спортивних майданчиків і початок державної програми – 19 льодових арен, сотні ДЮСШ та спортивних інтернатів, нові палаци спорту.

 

Дороги

«Всі думали, що хороші дороги й Україна – це антоніми. Ми довели, що вони стали синонімами»

Вже побудували 13 тисяч кілометрів доріг. Ціль на два наступні роки не зменшується – це 15 тисяч кілометрів доріг.

 

Аеропорти

«Вперше за багато років перевізник зможе літати в наші нові регіональні аеропорти, які ми будуємо. Загалом наразі будуємо в 16 містах України. Ми також прагнемо побудувати аеропорт міжнародного значення на Закарпатті, між Ужгородом та Мукачевом – це новий проект, та два аеропорти на сході України.»

 

Іетерсіті+

Буде запущено 10 нових потягів «Інтерсіті+», 80 нових електричок та майже 500 нових сучасних спальних вагонів українського виробництва.»

 

Мости

Вже побудовано та оновлено 560 мостів та мостових переходів, на наступні два роки планується ще 810 мостів і мостових переходів.

 

Подвійне громадянство

Володимир Зеленський вніс законопроект про подвійне громадянство на розгляд парламенту.

 

Більш детально за посиланням https://www.president.gov.ua/news/vistup-prezidenta-volodimira-zelenskog...

Відео виступу https://www.president.gov.ua/videos/vistup-prezidenta-u-verhovnij-radi-zi-shorichnim-poslannyam-1961