Прес-центр5 липня 2021, 16:07

Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

02 липня 2021 року під головуванням першого заступника голови Старобільської райдержадміністрації, першого заступника голови районної комісії з питань ТЕБ і НС Володимира Череватого відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто наступні питання:

І. Про стан води в річці Айдар на території Старобільського району.

ІІ. Про затвердження місць знешкодження вибухонебезпечних предметів на території Старобільського району.

        ІII. Щодо збору відомостей про наявність забруднених вибухонебезпечними предметами територій Старобільського району.

        ІV. Про підготовку органів місцевого самоврядування до Комплексної перевірки.

        У ході обговорення комісією прийнято наступні рішення:

І. Про стан води в річці Айдар на території Старобільського району.

Старобільській міжрайонній філії державної установи «Луганський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» продовжити моніторинг стану води в р. Айдар на території  смт Новопсков, с. Бутківка та центрального пляжу міста Старобільськ. Управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області провести повторну перевірку риби та води на наявність в ній шкідливих речовин. Створити моніторингову групу з представників Старобільського РУ ГУДСНС України у Луганській області, спеціалістів з питань цивільного захисту Старобільської РДА, Новопсковської та Білолуцької селищних рад землевпорядників зазначених селищних рад для проведення перевірки захисних слуг вздовж р. Айдар. Створити комісію для перевірки та недопущення  торгівлі рибою з р. Айдар на стихійних ринках Старобільського району. Державному агентству рибного господарства у Луганській області та Державній екологічній інспекції у Луганській області підрахувати та надати до Комісії розмір збитків завданих флорі та фауні р. Айдар у зв’язку з мором риби. Старобільському РУП ГУ НП в Луганській області взяти під особистий контроль розслідування за даним фактом.

ІІ. Про затвердження місць знешкодження вибухонебезпечних предметів на території Старобільського району.

Органам місцевого самоврядування надати перелік можливих місць підриву ВНП на підвідомчих територіях для узагальнення та затвердження Комісією.

Виконкому Старобільської міської ради на стрілецькому полігоні, який територіально розташований вмежах села Проказине встановити офіційні попереджувальні знаки передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №372 «Про затвердження Правил позначення небезпек, пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами - наслідками війни».

ІII. Щодо збору відомостей про наявність забруднених вибухонебезпечними предметами територій Старобільського району.

Міському голові, селищним та сільським головам, керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності у разі виявлення чи надходження інформації від населення про забруднені або ймовірно забруднені підвідомчі території вибухонебезпечними предметами негайно повідомляти до ДПРЧ Старобільського району ГУ ДСНС України у Луганській області (101,) та відділу оборонної роботи, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та територіальними  Старобільської райдержадміністрації.

 ІV. Про підготовку органів місцевого самоврядування до Комплексної перевірки.

Старобільському РУ ДСНС України у Луганській області розробити графік перевірки ОМС готовності до Комплексної перевірки. Направити графік до районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для затвердження головою Комісії. Старобільському РУ ГУ ДСНС України у Луганській області,  відділу оборонної роботи, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та територіальними  Старобільської райдержадміністрації надати методичну допомогу органам місцевого самоврядування щодо виконання наказу МВС від 06.02.2017 року №92  «Про затвердження Інструкції з організації перевірок діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту».