Прес-центр1 липня 2021, 08:07

Посилення профілактичних заходів та забезпечення правопорядку в місцях масового відпочинку громадян у літній період 2021 року

«Посилення профілактичних заходів та забезпечення правопорядку в місцях масового відпочинку громадян у літній період 2021 року – це спільна задача правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та громадськості» – наголосив під час оперативної наради голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов

29 червня, під час оперативної наради, яку провів голова Старобільської райдержадміністрації Віталій КОНОНОВ, розглянули питання здійснення охорони громадського порядку в місцях масового відпочинку громадян у літній період 2021 року.

Начальник сектору публічного порядку Старобільського районного управління національної поліції в Луганській області Дмитро Бут в ході наради зазначив, що з настанням літнього періоду виникає необхідність в проведенні профілактичних заходів щодо забезпечення правопорядку, дорожньої та пожежної безпеки у місцях масового відпочинку громадян. Він розповів про основні профілактичні заходи з охорони громадського правопорядку та механізми взаємодії з територіальними громадами і громадськістю з цього питання. Зазначив, що були відкориговані маршрути несення служби з охорони публічного порядку – наявні наряди наближені до місць масового відпочинку громадян парки, сквери пляжі та місця купання, лісові масиви. На території району в місцях масового відпочинку громадян, особливо у вихідні дні, активізована робота щодо залучення громадських формувань з охорони публічного порядку до спільного несення служби на маршрутах патрулювання та виконання завдань із забезпечення правопорядку, збільшена кількість нарядів з охорони публічної безпеки і порядку та часу несення служби до 02:00 години. Активізована робота щодо профілактики адміністративних правопорушень в місцях відпочинку громадян, в тому числі серед неповнолітніх.

Підсумовуючи, Віталій Кононов звернув увагу присутніх на важливості запобігання правопорушенням, особливо серед неповнолітніх, адже надзвичайно гострою проблемою сучасного суспільства є зростання правопорушень серед дітей та молоді. Наголосив на необхідності посилення заходів щодо протидії продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, активізації профілактичних, просвітницьких заходів, спрямованих на запобігання вживанню алкогольних напоїв, тютюнових виробів серед дітей та молоді. Було запропоновано проведення спільних рейдових заходів центрів соціальних служб територіальних громад та представників правоохоронних органів.