Прес-центр15 вересня 2021, 15:09

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,6 млрд грн ЄСВ

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян повідомляє, що у січні – серпні 2021 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 2 млрд 605,5 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ). Цей показник перевищує минулорічний за аналогічний період на 17,7 % або на 392,5 млн гривень.

 

За її словами, серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

 

Єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

 

Головне управління ДПС у Луганській області