Прес-центр7 червня 2021, 16:06

Особливості передачі документів Національного архівного фонду до архівних відділів

Важливо! Сільські, селищні, міські ради та їхні виконавчі органи передають створені у їх діяльності документи Національного архівного фонду України (НАФ) до архівних відділів райдержадміністрацій!

Важливо! Міські ради та їх виконавчі органи, установи, підприємства, організації, що діють на території міста передають створені у їх діяльності документи НАФ до архівних відділів міських рад!

 

У разі ліквідації юридичної особи (що саме відбулося, у зв’язку з об’єднанням районів Міловського, Марківського, Новопсковського та Біловодського) законодавство передбачає кілька варіантів організації подальшого зберігання документів, утворених у процесі її діяльності, в залежності від категорій цих документів, а саме: документи НАФ передаються на зберігання до державної архівної установи, архівного відділу міської ради, джерелом комплектування якої була ця юридична особа; документи з кадрових питань (особового складу), документи тривалого (понад 10 років) та тимчасового зберігання передаються органу вищого рівня (у разі його наявності), або правонаступнику (у разі його наявності), або до «трудового архіву» (у разі відсутності органу вищого рівня або правонаступника).

 

З питань, які стосуються повноважень Архівного відділу можна звернутись до співробітників Архівного відділу Старобільської РДА:

смт Біловодськ: Полторак Наталія, вул. Центральна 105, arhiv.novopskov.ua@gmail.com

смт Марківка: Сорочинська Тетяна, вул. Центральна 18, mararkhiv@gmail.com

смт Мілове: Гуженко Тетяна, вул. Миру,40, mel_arhiv@ukr.net

смт Новопсков: Андрущенко Тетяна, вул. Шкільна 15, arhiv.novopskov.ua@gmail.com