Прес-центр14 липня 2021, 09:07

Обстежено земельні ділянки в селі Байдівка по лівому березі річки Айдар

В результаті загибелі 01.07.2021 водних біоресурсів (риби) на ділянці річки Айдар від с. Осинове до с. Ікове в межах адміністративної території Новопсковської ОТГ Старобільського району Луганської області що сталася імовірно внаслідок дії токсичних хімічних речовин використовуємих в сільському господарстві на полях поблизу (ближче 50 метрів) від акваторії річки Айдар.

З метою запобігання подібним випадкам комплексною комісією від Старобільської РДА були розпочаті дії щодо повної перевірки земельних ділянок, які знаходяться в близькості до акваторії річки Айдар в межах всього Старобільського району.

При обстеженні виявлено що за межами с. Байдівка в районі Байдівського старостату в двох районах місцевості в кожен з яких входить по декілька земельних ділянок приблизною площею 0,3113 га кожна відстань від краю полів земельних ділянок сільськогосподарського призначення до лівого берега річки Айдар складає від 15 до 25 метрів. Що являється порушенням земельного та водного законодавства.

Дані порушення будуть ретельно вивчені та проаналізовані і по ним будуть прийняті відповідні рішення. Перевірки продовжуються.