Прес-центр1 липня 2021, 08:07

Обговорили зміни у земельному законодавстві

29 червня, під час щотижневої оперативної наради, яку провів голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов, розглянули зміни в земельному законодавстві.

Так, 27 травня 2021 року, набрали чинності переважна більшість норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28 квітня 2021 року № 1423-IX. Вказаним законом вносяться, зміни до значної кількості законодавчих актів України, зокрема до шести кодексів України та 24 законів України.

Заступник начальника відділу соціально-економічного розвитку територій Старобільської РДА Ірина Халявкіна ознайомила присутніх про основні новели закону № 1423, а саме щодо повноважень з розпорядження землями на території громад, щодо безоплатної приватизації земельних ділянок, про порядок вилучення земельних ділянок із постійного користування, продажу прав на земельних торгах, земельних спорах, контролю за використанням та охороною земель та змін  цільового призначення земельної ділянки тощо.

Більш детальна інформація за посиланням http://stb.loga.gov.ua/sites/default/files/shchodo_novih_zmin_v_zemelnomu_zakonodavstvi.pdf