Прес-центр17 серпня 2021, 08:08

Новопсковська селищна територіальна громада відзначала День громади

14 серпня Новопсковська селищна територіальна громада відзначала свято – День громади, яке проходило у форматі фестивалю «Об’єднані на краще».

На фестивалі зі словами привітання виступив перший заступник голови Старобільської районної державної адміністрації Володимир Череватий. Володимир Олександрович побажав громаді Новопсковщини розквіту та процвітання, духовної міцності та волелюбності, національного духу і гідності. «…Бажаю вам добра, родинного затишку та успіху у всіх ваших справах. Нехай всі ваші мрії та надії збуваються», – зазначив Володимир Череватий, звертаючись до мешканців Новопсковської селищної територіальної громади.

Потім зі святом мешканців громади привітав Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв та вручив грамоти за особливі досягнення лауреатам міжнародних та всеукраїнських творчих конкурсів, призерам обласних та всеукраїнських спортивних змагань, а також переможцям конкурсу «Затишна громада».

Представники п’ятнадцяти старостинських округів, які входять до складу Новопсковської СТГ, гідно презентували свої населені пункти, показавши традиційні та культурні надбання нашого прекрасного краю! За найкращу страву села, вареники, було нагороджено Заайдарівський старостат.

Цього дня площа біля Новопсковського ЦКП була наповнена різноманітними локаціями. Всі охочі змогли взяти участь у козацьких розвагах, веселих дитячих атракціонах з аніматорами, відвідати виставки майстрів hand made, художників, народних умільців громади, майстер-класи, локацію Новопсковського центру зайнятості, де було представлено інформаційні матеріали про роботу служби зайнятості, спробувати і придбати солодощі та продукцію пасіки, яку представили пасічники зі Сватівщини.

Святковий настрій та незабутні емоції подарували яскрава концертна програма від аматорів нашого краю, виступ  співачки Марини Богун, нашої землячки.

Також, усіх гостей та учасників свята пригощали безкоштовним традиційним  кулешем.

Завершився фестиваль виступом групи "Jazz4punk cover band" (м.Сєвєродонецьк) та молодіжною дискотекою.