Прес-центр28 квітня 2021, 14:04

Новопсков, Заадарівка, Рогово: перевірили суб’єкти господарювання на дотримання протиепідемічних заходів

27 квітня 2021 року на території Новопсковської громади в селищі Новопсков, селах Заайдарівка та Рогово проведено моніторингове обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання ними та відвідувачами продовольчих магазинів карантинних та обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території гострої респіраторної хвороби COVID-19. Моніторингову перевірку проведено представниками органів місцевого самоврядування, поліції,  Держпродспоживслужби за участі спеціаліста відділу взаємодії з Новопсковською та Білолуцькою територіальним громадами та здійснення виконавчої влади на місцях Старобільської райдержадміністрації. Проведено також інформаційно - роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних вимог на території Новопсковської громади. У результаті проведеного обстеження санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних норм і правил стан об’єктів торгівлі на вищезазначених територіях визнано задовільним. Дотримується соціальна дистанція в торгівельних об’єктах, використовуються засоби індивідуального захисту відвідувачами та працівниками, створені умови для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

 

З інформацією Новопсковського управління ГУ Держпродспоживслужби у Луганській області за квітень поточного року управлінням проведено моніторингових перевірок:

- продовольчих магазинів – 201 об’єкт (надано 24 пропозиції, складено 4 протокола);

- непродовольчих магазинів – 120 об’єктів (надано 20 пропозицій);

- закладів громадського харчування – 60 об’єктів (надано 8 пропозицій, складено 2 протокола);

- перукарень – 10 закладів;

- ринків – 6 (складено 1 припис, 1 протокол);

- обєктів водопостачання – 1 (1 пропозиція);

- рейди за участі представників поліції – 7.

 

Нагадуємо та вкотре наголошуємо: ризик захворювання різко знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції.

 

Будьте відповідальними, дотримуйтеся основних правил:

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

 

В зв’язку з тим, що ситуація з випадками захворювань на коронавірус на території громади не покращується, вчергове закликаємо усіх – і суб’єктів господарювання, і громадян – до суворого дотримання встановлених протиепідемічних правил та норм.