Прес-центр26 травня 2021, 10:05

На засідані колегії Луганської ОДА підвели підсумки опалювального сезону

25 травня 2021 року відбулось засідання колегії Луганської облдержадміністрації під головування голови ЛОДА Сергія Гайдая у режимі відеоконференцзвязку за участі голови Старобільської райдержадміністрації Віталія Кононова та голови Старобільської райради Романа Решетняка. Розглянуто питання:

 

1.  Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2020 рік.

Протягом 2020 року в Старобільському районі діяли 32 районні програми, які забезпечували розв’язання соціально-економічних проблем за різними напрямками. За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку райдержадміністрацій і виконкомів міських рад обласного значення Старобільський район зайняв І підсумкове рейтингове місце серед 12 районів Луганської області у 2020 році.

 

2. Про підсумки опалювального сезону 2020/2021 року та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року.

Доповідачем виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай. Він зазначив, що заходи по підприємствах ЖКГ виконувались у встановлені Мінрегіоном терміни: «Опалювальний сезон пройшов стабільно, мали місце незначні збої в роботі систем життєзабезпечення, які своєчасно усувалися».

Опалювальний сезон 2020/21 років на території Старобільського району пройшов без значних аварійних ситуацій. Незначні пориви водопровідно-каналізаційних мереж, що виникали на аварійних ділянках, ліквідовувались у оперативному режимі. Населені пункти стабільно забезпечувались електроенергією та природним газом. До бюджетних установ освіти та медицини теплоносій надавались безперебійно.

Утримання комунальних доріг у зимовий період проходило без проблем, розчищення та протиожеледна обробка проходили вчасно, посипковим матеріалом підприємства, що обслуговують дороги були забезпечені у повній мірі. Договори на постачання природного газу, електричної енергії на 2021 рік всіма бюджетними установами укладені. Бюджетні установи Старобільського району боргів за спожиті енергоносії не мають.

 

До опалювального сезону 2021/22 років в Старобільському районі планується підготувати:

- Об'єкти теплопостачання (209 котелень, у тому числі 182 комунальних котелень місцевих рад,  4,05 км теплових мереж у двотрубному обчисленні)

- Житловий фонд (407 багатоквартирних будинків, в тому числі 118, що належать до ОСББ та ЖБК)

- Об’єкти соціально-культурної сфери (162 об’єкти, у тому числі 31 ДНЗ 62 заклад освіти, та 69 закладів медицини)

- Об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства (підготувати 1,9 км водопровідних та 1,6 км каналізаційних мереж, 11 водопровідних та 15 каналізаційних насосних станцій, 4 каналізаційних очисних споруд, 32 свердловини).