Прес-центр16 липня 2021, 14:07

На Міловщині розпочалися жнива

Сільськогосподарські підприємства Міловської територіальної громади приступили до збиральної кампанії. У цьому році посівна площа в усіх категоріях господарств склала 40,79 тис. га.

Так, зернові та зернобобові культури в громаді передбачається зібрати на площі 16,41 тис. га. З них озимих культур на зерно – на площі 12,2 тис. га, ярих зернових та зернобобових культур – на 4,09 тис. га.

Площі озимих культур, посіяних населенням під урожай 2021 року складають 3961,18 га, ярових зернових – 1739,15 га.

Слід зазначити, що міловські аграрії для проведення весняно-польових робіт були повністю забезпечені пальним, технікою, насіннєвим матеріалом, добривами та засобами захисту рослин. Також до збиральної кампанії була підготовлена вся необхідна сільськогосподарська техніка. Сезонне навантаження на один комбайн складає 250 га.

Очікується, що при ефективному використанні та за сприятливих погодних умов завершити жнива вдасться за 9-11 робочих днів.

Важливо, що сьогодні на Луганщині працюють 17 елеваторів потужністю майже 800 тис. тонн. Вони повністю підготовлені до збереження зернових культур нового врожаю.

Вже затверджені тарифи з надання послуг по зберіганню, прийманню та відвантаженню зернових культур. У середньому ціни в порівнянні з минулим роком збільшені від 7 до 15 %. А ТОВ СП «Нібулон» повідомило, що тарифи залишились на рівні минулого року. Також підприємство запроваджує ведення електронної черги для приймання зерна цьогорічного урожаю.