Прес-центр10 липня 2024, 11:07

Мешканці Луганщини можуть відмовитись від права власності на своє житло на користь держави та отримати компенсацію

 До уваги мешканців Луганщини, житло яких залишилося неушкодженим під час військової агресії російської федерації. Луганська обласна державна адміністрація запроваджується збір інформації про вціліле житло в Луганській області, власники якого бажають отримати компенсацію. У разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів виплати будуть здійснюватися за умови юридично оформленої відмови від права власності на житло на користь держави Україна.

 Звертаємо Вашу увагу, що Ви можете заповнити інформацію як щодо житла, яке знаходиться на території області, окупованій після повномасштабного вторгнення російської федерації з 24.02.2022, так і щодо житла, яке знаходиться на території області, окупованій до цієї дати.

 Отже, якщо Ваше житло на Луганщині залишилося неушкодженим, Ви є його власником, готові відмовитися від нього на користь держави України та отримати за це компенсацію, заповніть і надішліть анкету, доступну за посиланням http://surl.li/ulcave.

 Опитування проводиться на виконання рішення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, від 14.06.2024 року.

 Нагадуємо, що інформацію про пошкоджене та знищене житло Ви можете подати в Реєстр пошкодженого та знищеного майна засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал «Дія»), з використанням мобільного застосунку Дія, через ЦНАП або через нотаріуса.